Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine demetlı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin birebir destur olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Sonunda imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanları sağlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olur.

Ivedi çıkış bapları strüktürsı itibarıyla birtakım özelliklerle donatılır. Kapıların kellelıca özellikleri zirdaki gibidir:

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili gidiş anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya gerçek kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin esenlıklı çkırmızıışması ve bapyı sonuç kapatması gerekir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz karşı düzı 150 metrekare’den aşkın ve ansızın bir küme huzurı olan umumi binalarda, kesilme adeti 4’ten aşkın olan tüm örgülaşmalarda yangın merdiveni bünyelması ıztırari kılınmıştır.

Yangın Bapsı zemin amacı insanoğluın zarar görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Projeye en şayan Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı muhik rahat oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara orantılı halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu kapılar hariçya esaslı ve kolay açılabilen gestaltya Yangın çıkış kapısı istanbul sahiptir.

Kaçış bâtınin kullanılmasına müsaade maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ev basamak yaygınliği, konutlarda 100 mm’den ve başka konstrüksiyonlarda 125 mm’ den azca mümteni. Her kaçış merdiveninin her iki yanı sıra engel, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapılara maruz isimdir.

Yangın kapısı elbette hizmet strüktürlmalıdır? Yangın bapları sistemli bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının sorunlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek midein önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının esaslı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin akva olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının arama edilmesini muhtevaerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve meselearetlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page